Contact

Over de stadsboswachter

Oprichter en eigenaar van de stadsboswachter is Willem de Feijter. Een specialist in urban forestry , een groene urbanist en creatief ondernemer. Naast een grote passie voor natuur en bomen ben ik erg geïnteresseerd in stedelijke ontwikkeling, innovatie en beeldende kunst. De opleiding tot boswachter gevolgd, alleen niet aan het werk gegaan in het “gewone” bos maar in het stadsbos. Inmiddels al ruim 15 jaar werkervaring in het vak urban forestry voornamelijk als projectleider en adviseur.

Mijn visie is dat het stadsbos een noodzaak is om de stad van de toekomst leefbaar, klimaatbestendig en circulair te maken. Vanuit mijn “groene” visie op stedelijke ontwikkeling ga ik te werk.

 

‘Vanuit mijn groene visie op stedelijkeontwikkeling ga ik te werk’

 

De stadsboswachter werkt voor opdrachtgevers met 1 boom of meer dan 100.000 bomen. Afhankelijk van de klantvraag kan de stadsboswachter de rol van adviseur, uitvoerder, voorlichter of een combinatie van rollen aannemen. Om projecten van opdrachtgevers te kunnen verwezenlijken beschikt de stadsboswachter over een groot netwerk. De stadsboswachter werkt daarbij niet alleen samen met “urban forestry” specialisten maar ook met grafisch vormgevers, communicatieadviseurs, beeldende kunstenaars, architecten en professionals uit het sociale domein. Deze combinatie is in de stad vaak noodzakelijk om projecten te laten slagen.

De stadsboswachter initieert ook eigen projecten waarbij contact gemaakt wordt met de bewoners, ondernemers, beheerders en makers van de stad. Het doel is bewustwording voor het stadsbos te creëren en uitbreiding vanhet stadsbos.

Portret stadsboswachter

Contact

Willem de Feijter
T +31 6 24 16 44 80
E stadsboswachter@gmail.com
I www.stadsboswachter.nl