Boomtoppers

Boomtoppers organiseert klimevents voor alle leeftijden van 5 tot 95 met bij iedere groep als hoofddoel de mensen te laten bewegen en sporten. De klimevents kunnen worden samengesteld uit verschillende onderdelen waarbij naast sporten en bewegen de accenten kunnen liggen op techniek, natuureducatie en teambuilding.Wil jij ook nog eens zoals vroeger in bomen spelen?

Boomklimmen in een groene omgeving is goed voor de stadsbewoner, zintuigen komen tot rust en het stressniveau daalt. Bij het klimmen in bomen komt dit op een ultieme manier samen. Je verdwijnt letterlijk in het groen als je eenmaal in de boomkroon bent en ervaart het welzijn van een groene omgeving. Dit geldt voor álle stadsbewoners.

 

Meerdaagse klimevenementen

Meerdaagse klimlessen, trainingen en belevingen. Deelnemers krijgen vaardigheden aangeleerd om meer zelfstandig te kunnen klimmen. Tevens kan hierbij een lesprogramma worden gebruikt waarbij naast klim- en bewegingstechnieken ook natuureducatie, teambuilding en materiaaltechniek aan de orde komen.

man bij boom

Eenmalig klimevenement

Eenmalig klimevent van een halve of hele dag waarbij de deelnemers op verschillende manieren in de boom kunnen klimmen, knopen kunnen leren en ook technieken op de grond kunnen oefenen. Hierbij kan ook een mini competitie gehouden worden. Bij de groep ouder dan 60 jaar en groepen met een handicap ligt de focus vooral op het klimmen en beleven.

stadsboswachter in boom
boomklimmen

Treehab

Treehab: een speciaal programma waarbij voor de 60-plussers en groepen met een handicap de focus vooral ligt op de herhaling van beleven van de klim en de extra positieve effecten die dit voor deze groepen met zich meebrengt.

 

Talent scouting

Talentscouting: bij Boomtoppers wordt ook aandacht besteed aan de beroepskeuze boomverzorging en doen we aan talenscouting. In het boomklimmen en ook industrieel klimmen is volop werkgelegenheid. Geïnteresseerde kunnen verder geholpen worden met hun beroepskeuze.

 

klimmende jongen
klimmende man
klimmende mensen

Locatie

De locatie is altijd anders, maar altijd in de vertrouwde omgeving van je eigen stad. Wij klimmen niet op een vaste locatie, zoals een klimpark, maar willen deze outdoorsport juist heel dicht bij de eigen omgeving van de deelnemer brengen, namelijk: het stadsbos. Te denken valt aan bomen op schoolpleinen, bomen in de wijk, bomen op een bedrijventerrein, de boom in je achtertuin.

Boomrust, natuurlijk begraven met bomen

  Het idee om in een natuurlijke omgeving te begraven heeft de... Lees meer ➞

Bomen Beleven in het Spijkerkwartier, Arnhem

In de wijk het Spijkerkwartier werkt Stadsboswachter samen met het Buurtgroenbedrijf. Onze... Lees meer ➞

Stadsboswachter op ACT Festival in Rotterdam

ACT. is hét duurzaamheidsfestival van ASN Bank.  Op dit festival kan je... Lees meer ➞